Climex

Nieuwsoverzicht

Op deze pagina vind u een overzicht van al ons nieuws.

31-12-2014 - Bas Energie moet Trianel-curator direct na oliebollen overtuigen van miljoenenclaim
Bas Energie zal in de eerste week van januari een onderbouwing geven aan de curator van het failliete Trianel Energy over de claim die Bas Energie heeft ingediend. Het gaat om een "tegenclaim", die tegenover geldsom van EUR 3,8 mln staat die de curator van Bas Energie eist. Dit schrijft curator Marc van Sintmaartensdijk van Adelmeijer Hoyng Advocaten in een nieuw, zesde curatorenverslag over Trianel.
Lees verder
31-12-2014 - RWE wil verkoop van gastak aan Russische miljardair veiligstellen via garantie
RWE, het Duitse moederbedrijf van Essent, onderzoekt of het een beschermingsconstructie kan inbouwen bij de verkoop van zijn olie- en gastak aan de Russische miljardair Mikhail Fridman. Die constructie moet ervoor zorgen dat de activiteiten gewoon door kunnen blijven draaien in geval van verdere sancties op Russische bedrijven. Dat meldt de Financial Times. 
Lees verder
30-12-2014 - Agro Energy stapt in aardwarmteproject voor tuinders in Bergschenhoek
Agro Energy en gebiedsontwikkelaar Wayland Developments hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor het aardwarmteproject Bergschenhoek. Het betreft een aardwarmtebron op het terrein van plantenkwekerij Hollandplant  in Bergschenhoek, een zusterbedrijf van Wayland Developments. Door de samenwerking met Agro Energy, onderdeel van Eneco, is de afzet van de warmte verzekerd. 
Lees verder
30-12-2014 - Instituten en waterbedrijven starten onderzoek naar schaliegas en water
Terwijl minister Henk Kamp (VVD, Economische Zaken) druk bezig is met onderzoeken ten behoeve van de structuurvisie schaliegas, start een aantal Nederlandse onderzoeksinstituten op eigen houtje een vierjarig onderzoeksprogramma op het gebied van ‘schaliegas en water’.
 
Lees verder
29-12-2014 - Verantwoordelijkheid gasinkoop voor netverliezen ligt weer geheel waar hij lag
Het is gelukt om een deze zomer aan netbeheerders toegewezen inkoopplicht voor gasnetverliezen voor 1 januari uit codes te verwijderen. De toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft deze week een besluit genomen over het voorstel dat netbeheerders hiervoor eind november deden.
Lees verder
29-12-2014 - Stijgende inzet noodvermogen leidt tot grotere kostenpost voor Tennet
Tennet grijpt steeds vaker naar het middel van noodvermogen om de balans op het Nederlandse net te handhaven. Waar de transmissienetbeheerder in 2013 19 keer noodvermogen afriep, gebeurde dat in 2014 vooralsnog 27 keer. Mede als gevolg van de toename van duurzame opwek nemen de kosten die Tennet maakt voor balanshandhaving  toe, zo meldt ook een winstenonderzoek van toezichthouder ACM over Tennet.
Lees verder